Sidor

torsdag 1 september 2011

Vecka 36Hej!Oj så mycket svamp jag har plockat i år! Kantareller, Karl-Johan, stolt fjällskivling, svart trumpetsvamp hör till mina älsklingssvampar! Vet du vilken svamp som finns på bilden?


På onsdagen kommer vi att gå till svamskogen nära skolan för att se om vi hittar svampar även där! Ta stövlar på dej, kläder efter väder, nånting att plocka svampen i och om du har en svampbok hemma som du kan ta med dej så är det bra. Några kantareller såg vi redan den här veckan då vi gick ett varv till skogen för att samla material till våra naturkonstverk som för övrigt blev jättefina och som nu pryder matsalen.


På måndagen kommer vi första gången att besöka biblioteket. Ta med dej en kass att bära böckerna i och ditt lånekort. Åk 1-2 kommer att låna böcker de gärna vill höra och på fredagen kommer vi att läsa högt för dem!


Som jag redan tidigare skrev så kommer vi att satsa mycket på att skriva och läsa det här året. Jag blev idag överförtjust i de fina dikter ni skrev parvis i skolan! Dikterna är första delen av klassens gemensamma "Vattenbok". Snart skall vi skriva flera vattentexter till boken! Jag hoppas att ni elever tycker det är ok om era föräldrar får läsa i boken då de kommer till skolan på föräldramöte! Vatten är nånting vi även behandlar i miljö- och naturkunskapen. Vi har talat om vattnets olika tillstånd, vattnets kretslopp, dricksvattnet och nästa vecka är det avloppsvattnets hantering som skall behandlas.


Tidigare år har jag haft många, många diktamenskrivningar för eleverna, i princip en diktamenskrivning i veckan. Det här året satsar vi mera tid på det egna skrivandet, så diktamenskrivningarna blir inte så många. Vi kommer att skriva både individuellt, i par och i grupper, vi skriver korta texter, långa texter, fantasi och fakta, dikt och prosa. Av barnens miner att döma då de skriver så verkar det här arbetssättet vara välkommet!


Tabellförhör på 6:ans tabell har vi på fredagen.


Veckoplaneringen finns insatt på bloggen.


Ha ett skönt (svamprikt!) veckoslut!


Ö. Boa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar