Sidor

torsdag 2 februari 2012

Vecka 6

Hej!

Den här veckan kommer åk 3-6 att åka till Finby för att skida på måndagen. Så gärna kan föräldrarna redan under söndagen hämta skidor och stavar till skolan. Lägg dem gärna i regnskyddet.
Vi har fått ett viktigt uppdrag: att skriva om  familjen Perssons resa genom Norden! Det här är ett projekt vi har tillsammans med de andra periferiskolornas åk 3-4. Om resetappen genom Norrland och Svealand har Kirjala och Vånoskola redan skrivit och vår uppgift är att forska om de två största öarna i Sverige, Gottland och Öland! Få se vilka spännande äventyr familjen Persson råkar ut för!
Vi har blivit kontaktade av en grupp studerande från yrkeshögskolan Novia. De skall i samarbete med Finlands Röda Kors och Yo!BaNa genomföra ett filmprojekt och de kommer att göra det tillsammans med Sunnanbergs åk 3-4! Vi skall tillsammans fundera över teman som mobbning, diskriminering och rasism, planera en film utgående från våra funderingar och filma! Allt det här kommer att ske på onsdagen! Jättespännande kommer det att bli!
Koderna till Wilma och instruktioner gavs idag åt föräldrarna på mötet i skolan. Jag hoppas ni har kommit in i systemet. Eleverna kommer inte att ha tillgång till Wilma, utan det blir en kontaktlänk mellan föräldrarna och skolan. Där kan ni frånvaroanmäla barnen, få reda på prov och provresultat, samt kontakta lärarna i skolan.
Eleverna i åk 3-4 har den här veckan fått sina e-postkonton. Jag har inte låtit eleverna själva byta lösenorden ännu i detta skede. Vi kommer att fundera på hurdant system vi skall ha med lösenorden så att vi kan kolla dem om de glöms bort. E-postadressen är fornamn.efternamn@edu.pargas.fi. Vi har också skapat en egen grupp, så om du vill skriva åt alla i klassen kan du skriva till sunnanberg3-4@edu.pargas.fi.
Med andra ord är det mycket på gång!
Ha ett trevligt veckoslut!
Ö. Bodil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar