Sidor

torsdag 16 augusti 2012

Vecka 34

Hej!

Vilka duktiga och ivriga elever jag har! Vi har kommit bra igång med skolarbetet och jobbat med att hitta rutiner som passar vår klass.
För att alla skall må bra måste vi lära oss att visa hänsyn till varandra. Tll vår hjälp har vi redan den här veckan startat med Stegvis-programmet som för alla elever är bekant sedan åk 1-2 och för en del till och med från förskolan. Stegvis går ut på att stärka och utveckla barnens sociala och emotionella färdigheter, den här veckan har vi börjat tala om känslor. I fliken till höger "Brev hem" hittar ni det första Stegvisbrevet.

Åk 3 har idag haft sin första lektion i finska. Vi använder oss av läromedlet POKS som enligt min åsikt är helt på rätt nivå för de enspråkigt svenska barnen i klassen. Till POKS hör även kopieringsunderlag för de tvåspråkiga eleverna som de får göra då de är färdiga med avsnittet i boken. Efter bästa förmåga försöker jag anpassa undervisningens krav och nivå så det passar just ditt barn. Till POKS hör även interaktiva övningar på internet. Alla i åk 3 har idag fått sina egna användarnamn och lösenord till POKS på nätet och de fick till läxa att lyssna på det första stycket hemma. I skolan har vi för tillfället ett mycket dåligt nätverk så här kan vi tyvärr inte utnyttja nätmaterialet. Jag hoppas ni uppmuntrar barnen där hemma att öva på POKS på datorn! Adressen är www.sets.fi

På fredagen har vi vårt första tabellförhör. Då gäller det att kunna tabellerna 2-3, dvs repetition för både åk 3 och 4. Tyvärr har eleverna en benägenhet att glömma tabellerna under sommaren så de behöver nog öva på dem! På bloggen hittar ni under fliken matematik program för tabellövning.

På onsdagen kommer vi igen att åka till malmen för att simma (OBS! Väderförbehåll!). Ifall det är kallt stannar vi på skolgården och har idrott tillsammans hela skolan.

Veckoplaneringen finns insatt på bloggen. Ta kontakt om det är nånting ni funderar över :)

Trevligt veckoslut!

Ö. Boa

... några elever på klassen frågade mej vem som har hängt upp plast i träden i djungeln... Det visade sig vara häggspinnmalen som gjort djungeln till en spöklik plats! Så nu har vi lärt oss lite om det lilla krypet!
Så här ser det ut i djungeln! Tur att vi lärt oss att det inte är farligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar