Sidor

torsdag 7 mars 2013

vecka 11

Hej!

Jag har satt in veckoplaneringen på bloggen.
På tisdagmorgon kommer vår stadsdirektör på inbjudan av elevrådet till skolan och berättar om sitt arbete. Åk 3 har prov om längdenheter på tisdagen.
På onsdagen skidar vi på åkrarna nedanför skolan. Ta skidutrustning med och be nån se till att dina skidor är färdigt vallade. Ta också ett litet mellanmål och dricka i en ryggsäck du kan bära på ryggen då vi skidar!
På torsdagen har båda grupperna en diktamen om kort och lång vokal. Ni hittar den direkt under fliken diktamentexter.
På fredagen går åk 3-6 på förmiddagen till Dalaskog. Här är en presentation av vad vi får uppleva:


Nordanvindens gåvor baserar sig på tre finlandssvenska folksagor från Nagu, Petalax och Terjärv. Folksagorna är olika varianter på samma saga och berättas och spelas parallellt så att de flätas ihop till en berättelse på cirka 30 minuter. Pjäsen handlar om två pojkar som får olika gåvor, som de blir bestulna på. Under sagans gång mognar pojkarna och i slutet belönas de för sin ärlighet och lär sig läxan om att inte vara alltför godtrogna. Efter föreställningen erbjuder vi en verkstad där vi bland annat diskuterar vad en folksaga är och teman från föreställningen. Vi gör också några enkla övningar i muntligt berättande tillsammans med barnen. Föreställningen framförs av arbetsgruppen Teaterloftet som består av dramainstruktören Carmela Johansson och sista årets dramainstruktörsstuderande Bibi Kiikka. Både Johansson och Kiikka fungerar som skådespelare och berättare i pjäsen. Regi av Jan Holm. Föreställningen fungerar samtidigt som Bibi Kiikkas slutarbete vid Yrkeshögskolan Novias utbildningsprogram i scenkonst
Så vi välkomnar Carmela och Bibi!


Ett soligt veckoslut önskar Boa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar