Sidor

torsdag 11 april 2013

Vecka 16

Hej!

Under veckan som gick hade vi Anna Gullichsen på besök i vår skola. Jag tog mej friheten att låna ett citat ur hennes blogg:

På Sunnanbergsvägen i Pargas ligger 2 byggnader som skurna ur en annan tid, röda torp, med vita knutar och farstukvist. Ett hem för elever och lärare och stämning därtill, med andra ord en bedårande byskola. Alla samlas för att lyssna på författaren från Helsingfors. Ett helt lågstadie ryms i en halvcirkel med några sittande på kuddar i mitten. Jag berättar och de frågar. Här finns en stor vakenhet och ett intresse. En flicka ska bli författare, en pojke håller på att uppfinna en tryckpress. Alla känner till Saga Blom och Betty. Jag läser ur Hatten från Katalonien som jag bara har med som en bunt papper. 

Tack Anna! Ditt besök var uppskattat ! Vi väntar med spänning på att få läsa  Hatten från Katalonien !


Jag kommer att vara på en kurs om nätbaserad undervisning både den 12.4 och den 18.4. Kristina vikarierar mej båda gångerna. Hjärtligt välkommen Kristina :)
Veckoplaneringen finns på bloggen.
Till bibban åker vi på tisdagen, bibbakort och kasse med.
Åk 3 har finskaprov på onsdagen. Öva duktigt! Även åk 3 har nu fått användarnamn och lösenord till Didactor och där hittar ni övningar inför finskaprovet.
På onsdagen dansar vi igen med Marjo. Hon hälsar att åk 3-4 skall vara tuffingar och ha svarta kläder, färgade scarfar,glitter och dödsskallar som temaklädsel vid uppträdandet. Ta med dej dina scenkläder redan till onsdagen i en kass du kan lämna i skolan!
Berättandet övar vi på måndagen (åk 1-4) och på onsdagen (åk 1-6).
På fredagen är det prov om fåglar och däggdjur på vintern.
Ha ett skönt veckoslut!
Ö. Boa
Vad heter fågeln? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar