Sidor

torsdag 12 september 2013

Vecka 38

Hej!

Nu har vi kommit igång med bokbloggen på allvar! Här kan ni läsa om böcker vi läst! Duktiga, duktiga barn!

Sunnanbergs bokblogg

Ni får gärna skriva även hemma om böcker ni läst, gärna med en bild av boken :) Men jag vill hjälpa till med stavningen först innan ni publicerar den , så meddela mej om du har opublicerade texter på bloggen som skall kollas!
På måndagen skall vi påbörja ett större skrivprojekt: "Den magiska dörren". Det är en svensk pedagog, Josef Sahlin, som har utarbetat ett romanprojekt för elever och det skall ni få prova på! Pärmbladet till boken hann nästan alla göra klart idag!

http://josefsahlin.se/

Vatten fortsätter vi jobba med i mina, det första avsnittet i era vattenböcker börjar vara klart! Sen skall vi börja forska och studera fiskar!
Tabellförhör blir det på onsdagen. Lite snabbare takt för åk 4! Övningsuppgiften på didactor har jag höjt till samma hastighet som förhörsuppgiften Åk 3 skall lära sig 7:ans tabell. Öva duktigt!
På fredagen skall båda klasserna har höstens första finskaprov. Övningarna har vi gjort på didactor, en del i boken. Om du vill kan du gärna använda bokens övningar inför provet, eller så kan du öva på didactor. Läs duktigt! Under fliken "brev hem" hittar ni för åk 3 lite instruktioner inför provet! Obs ! Datumet i brevet är fel! Provet är den 20.9!
Skolans 120-årsålder uppmärksammar vi med mindre arbeten under skolåret. På fredagen står gammaldags lekar i tur för hela skolan!

Så en rolig vecka har vi framför oss igen!

Ha ett trevligt veckoslut!

Ö. BoaInga kommentarer:

Skicka en kommentar