Sidor

söndag 21 maj 2017

Vecka 21

Hej!

Bara två veckor kvar :) Det betyder att vi inte har flera prov!!!
På tisdagkväll blir det en familjekväll i skolan. Så här skrev Sebastian på Wilma:

Den 23.5 ordnar vi en Skolan i rörelse dag. Det innebär att vi kommer till skolan på nytt på kvällen kl. 18. Evenmanget kan likställas med en vårfest eller dylikt. Men istället för att sitta stilla ska vi alla ut i skogen. Ifjol under samma evenemang framfördes önskemål om att hellre arrangera vår rörelse dag på en vardagskväll. Det önskemålet har vi nu hörsammat. Vi utlyste då också en namntävling för vår naturstig. Det vinnande förslaget röstades fram av elevrådet. Naturstigen heter Skogsrundan.
Så varmt välkomna till Skogsrundan den 23.5 kl. 18.00. Eleverna har under i januari/februari jobbat med något vi kallar för mångvetenskapliga lärområden. Temat för åk 1-2 var årstiderna, för åk 3-4 Pargas och för åk 5 Europa. Eleverna forskade kring dessa teman. Och utgående från sina forskningsarbeten har de nu skapat frågor. Dessa frågor placerar vi ut längs Skogsrundan i elektronisk form, i ett spel som kallas Turf Hunt (skattjakt). Med andra ord behöver ni ha med er en smarttelefon där ni har laddat ner Turf Hunt. Övriga instruktioner om hur spelet går till får ni på plats och ställe. Varmt välkomna! Och tveka inte att ta med släkt och vänner. Ju fler vi är desto roligare har vi!

Torsdagen är Kristi himmelsfärdsdag och alltså ledig dag.

På fredagen deltar vi i sydän pelissä turneringen. Kläder efter väder! Mellanmål ska du ta med dej den här dagen, från skolans sida får vi med oss utfärdsmat. Spelskjorta får du låna från skolan. Det blir en rolig dag! Lite längre dag blir det för oss. 

Ses i morgon :) 

H. Boa

Här nedanför har jag satt in lite bilder från fredagen då vi byggde sommarstugor åt klassens maskotar :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar